În primul rând, vreau să afirm că Wise.com reprezintă o soluție foarte bună în ceea ce privește operațiunile bancare internaționale pentru afaceri. Folosind Wise.com am reușit să reduc semnificativ bătăile de cap pe care le aveam cu procesarea acestor tipuri de tranzacții și m-a ajutat să reduc semnificativ și costurile.

Articolul a fost publicat inițial pe enlivy.com.

Unul dintre obiectivele noastre următoare este să integrăm tranzacțiile Wise și, în viitor, să permitem efectuarea plăților din aplicația Enlivy prin intermediul Wise.

Cum a început planul de integrare wise.com

Ca antreprenor, în fiecare lună, trebuie să trimit contabilului meu fiecare factură ce are legături cu firma mea. Atât cele emise, cât și cele primite. O parte din plan este să simplificăm și să facem acest proces mai convenabil prin Enlivy, iar totul să se poată face printr-o singură interacțiune.

La fiecare sfârșit de trimestru, trebuie să trimit extrasul bancar, și de multe ori, este o interacțiune repetitivă, care îmi dă bătăi de cap.

În prezent, avem patru conturi bancare la Enlivy, 3 prin Wise și 1 prin Raiffeisen. Petrec aproximativ 15 – 30 de minute adunând toate extrasele și trimitându-le contabilului meu la fiecare trei luni.

Transformarea acestui proces într-un clic din perspectiva utilizatorului este mai dificilă decât să iau toate facturile și să le împachetez, deoarece totul se va întâmpla în software.

În aplicație, facturile primite trebuie încărcate în sistem și atribuite (opțional) unui emitent. În viitor, planificăm să detectăm dacă există facturi lipsă din sistem verificând extrasele bancare și atribuind tranzacțiile la facturi (emise sau primite).

Un alt obiectiv al Enlivy este să permitem utilizatorilor să genereze toate extrasele bancare, fie că sunt de la un cont bancar, sau de la 10 conturi bancare diferite, printr-un singur clic. Vom începe cu wise.com, iar mai târziu vom adăuga suport și pentru alte bănci și instituții financiare.

Prin integrarea Wise.com, sprijinim o audiență globală, ceea ce este convenabil pentru început. Totuși, așa cum am menționat anterior, obiectivul final este de a conecta băncile în fiecare țară pe care software-ul o va susține.

Monitorizarea tranzacțiilor wise.com

  • Sistem de salarizare
  • Facturile primite
  • Facturile emise
  • Etichete personalizate, utile atunci când nu sunt atribuite unei entități în sistem, pot fi folosite și ca părți a unei entități

Deoarece API-ul Enlivy.com se concentrează pe oferirea controlului utilizatorului în ceea ce privește datele sale, va fi foarte facil si simplu pentru acesta să își acceseze toate tranzacțiile bancare.

Planul v0.1 pentru tranzacții arată astfel, încă exploram API-ul wise, iar schema reprezintă doar un punct de pornire:

draft initial tranzactii wise.com

Ce se întâmplă cu plățile?

Acest lucru se află pe lista noastră de priorități. Ne concentrăm pe integrarea autentificării obligatorii în doi pași (Two Factor Authentication – 2FA), unde trebuie folosite două dintre cele trei metode disponbile pentru verificarea autentificării:

  • autentificare prin email (se trimite un cod pe email)
  • autentificare prin SMS (se trimite un cod pe telefon)
  • Google Authenticator

Securitatea reprezintă și va fi mereu una dintre cele mai mari priorități ale noastre. Scopul Enlivy este de a lăsa utilizatorul să facă plăți de tip bulk, cum ar fi plățile pentru salarii și să plătească seturi/loturi de facturi printr-o singură plată. Toate aceste operații vor fi mult mai eficiente și sigure cu ajutorul autentificării în doi pași.

Sistemul nostru va avea un timp de așteptare de minim 10 minute, în care utilizatorul are opțiunea de a anula o anumită plată, daca consideră că există anumite probleme sau pur și simplu nu mai dorește să o facă.

Toate conturile bancare trebuie să fie adăugate în prealabil pe un whitelist atunci când vor fi activate plățile de tip bulk, iar fiecare cont va avea o limită maximă permisă (într-o anumită valută) pe care o poate primi prin sistemul de plată în masă.

Ce urmează?

Ei bine, tocmai am început să construim această funcție, iar în prezent lucrăm să o finalizăm. Sincer, abia aștept să o văd terminată și implementată în Enlivy.

Între timp, am fost ocupați cu implementarea testelor de personalitate în API și în prezent lucrăm la partea de interfață a aplicației.

Am finalizat deja două integrări, una dintre ele fiind Testul Big Five.

Aplicația va fi disponibilă pe website-ul nostru, iar în ceea ce privește testele de personalitate, planul nostru este de a permite integrarea lor pe orice site ce folosește platforma WordPress, cu ajutorul unui plugin special.

Our team specializes in crafting tailored solutions to meet your unique challenges and goals, providing you with the expertise you need to succeed.

Schedule Free 15 minute consultation call