7 soft skill uri esentiale pentru orice manager

Managerii buni își îmbunătățesc în mod constant setul de abilități pentru a conduce, motiva și încuraja echipa ce se afla în subordinea lor. În acest articol, vom detalia despre importanța a 7 soft skill-uri esențiale pentru orice manager. Acestea vor ajuta un manager să dezvolte și să construiască o relație solidă și productivă cu angajații.

Managerii cu abilități excelente de leadership pot crește productivitatea echipei lor, spori loialitatea și ajuta la motivarea și reținerea profesioniștilor în cadrul organizației în care lucrează.

Ce sunt soft skill-urile?

Soft skill-urile sunt abilități non-tehnice legate de modul în care o persoană își desfășoară activitățile la locul de muncă. Ele includ modul în care interacționați cu colegii, rezolvați problemele și vă administrați sarcinile zilnice.

Trăsăturile de personalitate și abilitățile interpersonale pot fi definite ca soft skill-uri. Ele completează abilitățile tehnice în locul de muncă – care se referă la cunoștințele și abilitățile ocupaționale ale unei persoane.

Soft skill-urile pot fi considerate abilități de comunicare sau inteligență emoțională. Un soft skill este un trăsătura personală care promovează conștientizarea situațională și îmbunătățește capacitatea unei persoane de a finaliza anumite sarcini. Angajații cu o combinație bună de abilități tehnice și soft skill-uri percep adesea o cerere mai mare pentru serviciile lor.

Colaborarea, comunicarea, abilitățile de rezolvare a problemelor și alte calități emoționale și cognitive sunt esențiale în locurile de muncă de astăzi. Talentele angajaților de a avea conexiuni excelente cu oamenii sunt la fel de valoroase ca și sarcinile tehnice pe care li se cere să le îndeplinească în proiectele de afaceri.

De ce sunt soft skill-urile esențiale pentru manageri?

Managerii au nevoie de anumite soft skill-uri precum leadership-ul, buna organizare și rezolvarea problemelor pentru a-i ajuta cu aspectele tehnice ale jobului lor.

Soft skill-urile managerilor sunt vitale, deoarece sunt mai dificil de învățat și de obicei necesită timp și experiență pentru a le construi și consolida. Aceste abilități se dezvoltă în timpul interacțiunii, observării și colaborării cu alții și sunt necesare pentru conducerea eficientă și gestionarea performanței.

Managerii sunt responsabili pentru a inspira, motiva și încuraja oamenii. A fi un lider nu înseamnă doar ceea ce tu potți să oferi – trebuie să poți determina și alte persoane să aducă un spor cât mai mare de productivitate prin munca lor.

Exemple de soft skill-uri:

  • Comunicarea
  • Gestionarea timpului
  • Flexibilitatea
  • Consistența
  • Auto-motivarea
  • Abilitatea de a gestionarea conflictelor
  • Răbdarea
  • Gândirea critică

7 Soft Skill-uri esențiale pentru un manager:

Comunicarea

Cultura locului de muncă, moralul și chiar productivitatea pot fi influențate de comunicarea eficientă cu angajații. Liderii folosesc comunicarea pentru a rămâne în legătură cu echipele lor și pentru a se asigura că mediul lor de lucru se bazează pe încredere.

Abilitățile de comunicare interpersonală ajută managerii să se adapteze pentru a interacționa eficient cu diferiți angajați și profesioniști din conducere într-un job de management. Managerii cu abilități bune de comunicare pot transforma limbajul lor, tactici de comunicare sau canale pentru a satisface cerințele unei alte persoane. Acest lucru poate avea un impact asupra productivității, precum și asupra înțelegerii obiectivelor și inițiativelor companiei.

Angajații sunt mai întâi oameni și se confruntă cu obstacole personale, financiare, interpersonale și profesionale care pot afecta performanța sau implicarea lor la muncă.

Managerii ar trebui să construiască încredere și să ajute echipele lor să se simtă susținute, deschizând linii de contact transparente și de încredere cu angajații.

Flexibilitatea

Companiile se confruntă zilnic cu schimbări: legile și reglementările pot fi schimbate, concurenții lansează noi produse și mereu apar lucruri neașteptate ce influențează direct sau indirect o afacere. Managerii buni sunt flexibili și pot să facă față rapid schimbărilor. Ca rezultat, sunt mai bine pregătiți să gestioneze evenimentele neașteptate.

Flexibilitatea și capacitatea de a reacționa rapid sub presiune sunt niște lucruri esențiale atunci când resursele companiei sunt în joc. Flexibilitatea le permite managerilor să răspundă mai rapid și să reducă perturbările pe care schimbările neașteptate le pot provoca într-un mediu de afaceri.

Gestionarea timpului

Gestionarea timpului este un soft skill care le permite profesioniștilor să-și organizeze programul și să îndeplinească activitățile în conformitate cu evenimentele și termenele viitoare.

Managerii au nevoiede bune abilități de gestionare a timpului deoarece așa pot stabili termene realiste pentru activitățile angajaților. De asemenea, îi ajută să determine când au petrecut prea mult timp pe una dintre sarcinile lor administrative și să treacă la alte proiecte mai critice.

Timpul este singura cea mai prețioasă resursă. Construirea și îmbunătățirea în mod constant a abilităților de gestionare a timpului sunt critice pentru a reuși ca manager. Managerii buni trebuie să poată prioritiza și delega sarcinile pentru a obține cele mai bune rezultate la timp.

Auto-motivarea

Auto-motivarea este procesul de a se inspira și încuraja propria ta persoană pentru a-ți atinge obiectivele sau pentru a reuși să accepți noi provocări. Deși managerii au și ei task-uri de la șefii lor ierarhici pentru direcția în care trebuie să o ia și alte sfaturi, ei sunt mai autonomi în munca lor – decât un simplu angajat. Acest lucru înseamnă că managerii trebuie să fie auto-motivați pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu cu puțină supraveghere.

Gândirea critică

Gândirea critică este o abilitate ușoară care evidențiază capacitatea unei persoane de a analiza fapte sau anumite rezultate ale unor procese, a trage concluzii cruciale sau a lua decizii pe baza descoperirilor lor. Gândirea critică ajută managerii să evalueze cererile angajaților, performanța personalului și posibilele oportunități de afaceri pentru a identifica cea mai bună cale de acțiune.

Creativitatea

Managers can benefit from creativity as a soft skill since it allows them to develop innovative solutions or ideas for department operations and stimulate collaboration among team members.
A creative leader should encourage his team to think creatively and add their unique ideas to the department.

Creativitatea îi permite unui manager să gândească abstract și să vină cu soluții noi sau idei inovatoare pentru operațiunile departamentului în care lucrează, dar și să stimuleze colaborarea dintre membrii echipei sale. Un lider creativ ar trebui să încurajeze mereu echipa sa să fie creativă și să gandească out-of-the-box.

Problem Solving

Este ideal pentru un manager să poată să rezolve cât mai eficient orice problemă, și dacă se poate și rapid. Gândirea critică, împreună cu creativitatea și cu comunicarea cu siguranță vor ajuta un manager și în a găsi soluții eficiente pentru orice problemă. Identificarea problemei și a cauzei sale reprezintă deja o parte din soluție. Secretul rezolvării problemelor este să încerci să găsești cât mai multe soluții, iar mai apoi să o găsești pe cea mai bună și cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor resurselor.

Toți managerii trebuie să poată detecta și rezolva probleme în domeniul lor de expertiză. În afaceri, rezolvarea problemelor implică identificarea sursei problemei și identificarea zonelor pentru îmbunătățirea proceselor. Știind cum să răspundeți provocărilor pe măsură ce apar este necesar, analizând diverse soluții și rezultate și recunoscând ce doriți să realizați este crucial. Secretul succesului este să gândiți strategic și în afara cutiei.

A fi un manager de succes necesită timp, dedicație și o continuă dorință de îmbunătățire. Un bun manager și lider mereu va reuși să-și folosească soft skill-urile pentru a-și motiva echipa și a atinge obiectivele firmei sale.

Alte articole

În dezvoltare activă din septembrie 2021.

  • Conflictul de Interese la Muncă
    Ce este conflictul de interese la locul de muncă? Iată câteva dintre cele mai frecvente situații de conflict de interese care pot apărea într-o companie.
  • Angajații Bumerang: Este o idee bună să reangajezi foștii angajați?
    Adesea, angajații aleg să plece dintr-o companie. Este ceva normal. Dar ce se întâmplă dacă își doresc să se reîntoarcă? Reprezintă reangajarea foștilor angajați o idee bună? În acest articol, vom discuta despre angajații bumerang și beneficiile reangajării lor. Cine sunt angajații bumerang? Un angajat bumerang poate fi definit ca fiind o persoană care își […]
  • 7 Sfaturi Pentru Procesul de Onboarding
    Procedura de onboarding este una dintre primele modalități prin care compania ta poate construi o legătură cu noii angajați. Un proces bun de onboarding al angajaților este esențial pentru stabilirea unei baze solide și durabile pentru relația dintre angajat și companie. Ce Este Procesul de Onboarding? Onboarding-ul angajaților, ca noțiune, are un obiectiv simplu: să […]