Verificarea candidaților (employee vetting) este un proces efectuat de către angajatori pentru a revizui antecedentele angajaților potențiali și pentru a verifica că informațiile pe care le furnizează sunt corecte.

Alocarea insuficientă a resurselor pentru procesul de verificare a angajaților poate duce la faptul că compania dvs. nu va angaja cel mai bun candidat, ceea ce va determina pierderea de timp și bani pe termen lung.

Înainte de a lua o decizie finală în ceea ce privește angajarea unei noi persoane în echipa dvs., este cel mai bine să investigați temeinic cei mai buni candidați.

Confirmarea istoricului de lucru, verificarea calificărilor academice, cum ar fi diplomele, licențele profesionale și alte calificări, verificarea conturilor de social media, evaluarea rapoartelor de credit și căutarea oricăror antecedente penale sunt toate parte a procesului de verificare a angajaților.

De ce este esențial să selectați candidatul potrivit

Angajatorii pot utiliza procedura de verificare a angajaților pentru a găsi posibili candidați și să continue cu aceia pe care cred că sunt calificați pentru job. Acest lucru este benefic, deoarece permite angajatorului să respingă persoanele care nu se potrivesc pentru locul lor de muncă sau cultura companiei lor.

Un CV puternic și o primă impresie excelentă la interviu sunt factori esențiali de luat în considerare, dar aceștia nu indică întotdeauna faptul că candidatul este potrivit pentru poziție, echipă sau companie.

A merge un pas mai departe în căutarea dvs. poate face diferența între un angajat bun care nu va performa la capacitate maximă din diferite motive și un angajat care va fi o resursă valoroasă pentru organizație.

Procesele de angajare sunt în general costisitoare, iar noii lucrători renunță în mod regulat la locurile lor de muncă, determinând compania să reia procesul de angajare pentru aceeași poziție.

Un proces de angajare extins va utiliza mai multe resurse, dar șansele de a găsi pe cineva care va oferi valoare organizației dvs. vor crește semnificativ.

Angajatorii pot utiliza procedura de verificare a angajaților pentru a găsi posibili candidați și să continue cu aceia pe care cred că sunt calificați pentru job.

Acest lucru este benefic, deoarece permite angajatorului să respingă persoanele care nu se potrivesc pentru locul lor de muncă sau cultura companiei lor.

Obiectivul principal al verificării angajaților este de a găsi persoana potrivită pentru job.

Când ar trebui să înceapă procesul de verificare potențialilor angajați?

Pentru a maximiza resursele companiei, o investigație detaliată asupra fiecărui candidat ar putea fi neproductivă.

Procesul de verificare a angajaților ar trebui să fie efectuat într-o mai mare adâncime după ce se selectează candidați care par a fi calificați pentru poziție, după un interviu inițial scurt.

Deoarece metodele de verificare a unui posibil candidat pentru o poziție variază foarte mult de la o afacere la alta, este important să se stabilească o abordare standard pe care toți candidații trebuie să o urmeze.

Procedura ar trebui să fie uniformă, cu fiecare candidat suferind aceeași verificare de antecedente.

Cu toate acestea, companiile nu ar trebui să solicite informații personale care nu sunt necesare pentru angajare. Obiectivitatea este esențială, iar dreptul candidatului la confidențialitate trebuie respectat.

Găsirea celui mai potrivit angajat

Pentru a găsi cel mai bun candidat, trebuie să știi ce cauți. Creează un profil ideal folosind întrebări precum cele de mai jos:

  • Ce calificări sunt necesare pentru această poziție?
  • Ce fel de calificări academice are nevoie?
  • A mai lucrat vreodată într-un loc ca acesta?
  • Ce fel de experiență în muncă are nevoie aplicantul ideal?
  • Ce abilități suplimentare ar putea fi benefice pentru muncă?
  • Care sunt calificările minime pentru ca un aplicant să fie considerat pentru poziție?

După evaluarea cererilor și CV-urilor, ar trebui să identificați câteva persoane care se potrivesc profilului jobului creat.

Pentru următorul pas, ar trebui să-i contactați și să aranjați un interviu.

Interviul poate fi realizat online, prin telefon sau față în față, dar o întâlnire în persoană poate ajuta să aflați mai multe despre personalitatea lor, o alternativă fiind să-i testați online cu un test precum Big Five.

Este candidatul potrivit pentru postul respectiv? Competențele lui îl fac potrivit pentru compania dumneavoastră?

Angajarea unei persoane care nu va îndeplini așteptările dvs. va afecta cu siguranță resursele companiei pe termen lung.

Puteți crea o listă de cerințe esențiale și să organizați interviul în jurul lor.

Verificarea candidaților – asigură-te de potrivire

Metoda de verificare va ajuta compania să reducă costurile de recrutare pe termen lung. O investigație minuțioasă va identifica candidatul ideal, beneficiind în cele din urmă organizația.

După o serie de interviuri, angajatorul ar trebui să identifice candidații potriviți pentru post, dacă nu chiar pe cei foarte buni.

Acum este momentul să alocați resurse pentru a investiga trecutul lor. Scopul este de a găsi persoana dorită care se potrivește cel mai bine în cultura organizației.

Această abordare va varia de la o afacere la alta, în funcție de dorințele fiecărui angajator. În procesul de verificare a trecutului, însă, semnalele de alarmă sunt mai susceptibile de a necesita o investigație suplimentară sau de a pune întrebări candidatului.

Unele afaceri consideră că este vital să verifice dacă solicitanții de locuri de muncă au un cazier sau dacă au avut probleme cu autoritățile sau cu creditori financiari.

Calificările academice ar trebui verificate din nou, mai ales pentru candidații fără experiență; o căutare rapidă pe internet sau un e-mail către o universitate pot răspunde la aceste întrebări.

Experiența anterioară de muncă a candidatului este un iarăși un lucru ce trebuie să țină de verificarea candidaților. Dacă apar semnale de alarmă, este mai bine să solicitați informații de la foștii angajatori. Contactarea persoanelor din organizația sa anterioară poate răspunde la orice întrebări și vă poate ajuta să găsiți informații lipsă.

Our team specializes in crafting tailored solutions to meet your unique challenges and goals, providing you with the expertise you need to succeed.

Schedule Free 15 minute consultation call